Vijf vragen aan… Valvoline

Leer Valvoline beter kennen middels de volgende 5 vragen.

1. Waar staat Valvoline voor?

Valvoline is het oudste merk in de industrie (1866). Sindsdien is Valvoline uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en diensten in meer dan 140 landen. De smeermiddelenleverancier beschikt over een wereldwijd laboratoriumnetwerk waar kwalitatief hoogstaande producten ontwikkeld en getest worden. Dit heeft tot meerdere belangrijke innovaties geleid. Valvoline was bijvoorbeeld de eerste producent van semi-synthetische olie. Een recente technische ontwikkeling is de MaxLifeolie, die specifiek voor auto’s met een hoge kilometerstand ontwikkeld is (100.000 km). Daarnaast levert Valvoline ook sportieve topprestaties in de autosport (F1, WRC, Nascar, DTM).

2. Wat betekent Valvoline voor de monteur?

Valvoline levert een omvangrijke verzameling kwaliteitsoliën die volgens de laatste kwaliteitsnormen zijn goedgekeurd. Er is voor elk voertuig een geschikt product. Kijk maar op de website van ‘mijngrossier.nl’: toets een kenteken in en automatische verschijnt voor dat specifiek automodel een overzicht van de beschikbare smeermiddelen. Bovendien besteedt Valvoline veel tijd en aandacht aan technische trainingen en het geven van informatie. Door de groei van het aantal oliesoorten met verschillende, vaak voertuigspecifieke, specificaties is daar veel behoefte aan.

3. Levert Valvoline alleen olie?

Valvoline is een zogenaamde totaalleverancier. Dit betekent dat Valvoline alle automotive vloeistoffen levert. Naast de bekende motorolieproducten onderscheidt de kwaliteitsleverancier zich ook door het leveren van versnellingsbakolie/automatische transmissieolie, remvloeistof en stuurbekrachtigingvloeistof, koelvloeistoffen/antivries en werkplaatsadditieven zoals brandstofreinigers en radiator flush. Maar Valvoline biedt ook anticorrosie producten (Tectyl), car carespuitbussen en andere reinigingsproducten. Mijngrossier.nl is daarmee hét adres voor one-stopshopping voor alle automotive vloeistoffen.

4. Welke ondersteuning biedt Valvoline het autobedrijf?

Als moderne leverancier moet je meer doen dan alleen producten leveren. Valvoline is dus niet alleen productgericht, maar ook praktijk- en marktgericht. De smeermiddelenleverancier ondersteunt autobedrijven met de bedrijfsvoering. Dat kan door het geven van een technische training, maar ook door het bieden van een concept zoals het MaxLife Service Center programma. Met dit programma kunnen onafhankelijke autobedrijven hun marktkansen te vergroten. Als MaxLife Service Center beschikt een autobedrijf over producten en servicegerichte oplossingen, waarmee auto’s met een hoge kilometerstand beter onderhouden kunnen worden. Een belangrijke bouwsteen van het MaxLife Service Center zijn de MaxLife-producten: vol- en halfsynthetische olie, brandstofsysteemreinigers, koelvloeistof en automatische versnellingsbakolie.

5. Welke trends ziet Valvoline?

De service-intervallen worden steeds langer. Het is dus zaak om nieuwe services en producten te bieden, die het teruglopende klantcontact en lagere omzet goedmaken. Valvoline doet dat bijvoorbeeld met het MaxLife Service Center programma. Bovendien wordt het wagenpark steeds ouder. Het antwoord van Valvoline zijn de MaxLifeproducten, die ontwikkeld zijn om de levensduur van iets oudere auto’s te verlengen. Nieuwe motorontwerpen zullen door strengere emissienormen om steeds specifiekere olietypen vragen. De vraag naar hoogwaardige synthetische oliën van topleveranciers zoals Valvoline zal hierdoor flink groeien. Het aandeel synthetische motoroliën zal ten opzichte van minerale en halfsynthetische oliën dan ook verder toenemen. De verwachting is dat in 2010 ongeveer driekwart van de auto’s gesmeerd zal worden met een 0W, 5W of 10W-olie.