Verhoog de verkeersveiligheid en werkplaatsomzet met de Monroe schokdempertester

Monroe levert een compacte, gemakkelijk te bedienen schokdempertester. Ga hiermee aan de slag en verhoog zowel de verkeersveiligheid als uw werkplaatsomzet!

MonroeschokdempertesterVoor de beoordeling van de technische staat van een schokdemper volstaat het om de schokdempertester met de aangebrachte zuignappen op een spatbord te bevestigen en vervolgens op het spatbord te duwen. Dat is voldoende om een goede uitspraak over de mate van demping van de schokdemper te doen. De slechts 720 gram wegende schokdempertester heeft een eigen energievoorziening. De meting kan dus overal, binnen en buiten, uitgevoerd worden. Een hefbrug is niet nodig. Dankzij de online update functie is het systeem altijd up-to-date. De tester is uitgerust met een duidelijk afleesbaar lcd-scherm en een thermische printer. De meetdata kunnen via de USB-poort van de schokdempertester en met behulp van de bijgeleverde software in een pc worden opgeslagen en bewerkt. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de meetresultaten op een A4 formulier, zoals uw briefpapier, te printen als meetrapport voor de klant. U verdient de Monroe schokdempertester al terug bij de verkoop en montage van circa negen extra sets schokdempers per jaar, uitgaande van een afschrijfperiode van drie jaar. De schokdempertester  met toebehoren wordt in een stevige koffer geleverd.

Elke 20 duizend kilometer controleren Versleten schokdempers hebben een grote negatieve invloed op de verkeersveiligheid. Schokdempers die aan vervanging toe zijn, leiden tot een slechtere wegligging, een met enkele meters verlengde remweg en een grotere kans op aquaplaning. Onderdelen zoals banden, stuurdelen en aandrijfassen slijten bovendien sneller doordat ze zwaarder belast worden. Monroe adviseert om schokdempers elke 20 duizend kilometer te controleren (Art. KST02NL).