Valvoline-coureurs zetten eindsprint in

Met nog drie races te gaan in de Dutch Renault Clio Cup hebben de door Valvoline gesponsorde racetalenten Joey van Splunteren en Liroy Stuart van Rhesus Racing nog volop kansen op het bereiken van een podiumplaats.

Valvoline_Joey_CLioCupDe twee spectaculaire races van de Dutch Renault Clio Cup tijdens de Masters of Formula 3 op het Circuit Park Zandvoort hebben in ieder geval een ding duidelijk gemaakt: Joey van Splunteren en Liroy Stuart zijn opnieuw dicht bij een podiumplaats gefinisht. Vooral tijdens de tweede race van het zeer natte raceweekend lieten beide Valvoline-coureurs zien dat zij uit het juiste racehout zijn gesneden.

De regen in Zandvoort zorgde voor kopzorgen bij de teams en rijders. Zet het door, of klaart het op? Intense bestudering van de buienradar leverde geen eenduidig antwoord. Wanneer het direct in de openingsfase van de race harder begint te regenen, blijkt dat veel rijders moeite hebben met de lastige omstandigheden. Na een safetycar-situatie is zelfs een herstart noodzakelijk. Zowel Joey van Splunteren als Liroy Stuart weten de elementen te trotseren en laten hun stuurkunsten volop zien. Zij leveren in de felle regen beide boeiende gevechten en weten gezamenlijk zelfs enkele plaatsen in het veld op te schuiven. Uiteindelijk passeert Liroy Stuart als vijfde de finishlijn en teamgenoot Joey van Splunteren kort daarop als zesde.

“Deze uitslag geeft veel vertrouwen voor de komende races”, zegt Joey van Splunteren. “We zitten er dicht bij. Een podiumplaats tijdens de komende races is gewoon reëel.” Teamgenoot Liroy Stuart vult aan: “We doen dit eerste seizoen in de Dutch Renault Clio Cup niet mee om het kampioenschap, maar we hebben wel de potentie om mee te strijden om de zege van een race. We krijgen de auto steeds beter onder de knie. Het is voor zowel Joey als mij immers een hele overstap van een achterwiel- naar een voorwielaangedreven auto. Dat heeft even tijd nodig. Maar we komen steeds dichterbij. En dat motiveert enorm.”

De Dutch Renault Clio Cup rijdt dit seizoen elk raceweekend twee races van 30 minuten. De startopstelling voor de eerste race wordt bepaald aan de hand van de snelste kwalificatietijd, de opstelling voor de tweede race aan de hand van de tweede snelste kwalificatietijd van een rijder.

Resterende kalender Dutch Renault Clio Cup 2012
10–12 augustus DPP Festival Zandvoort
21–23 september Trophy of the Dunes Zandvoort
05–07 oktober Formido Finaleraces Zandvoort