Valvoline zet sponsoring Joey van Splunteren voort

Valvoline heeft zich opnieuw als sponsor verbonden aan racetalent Joey van Splunteren. De talentvolle coureur uit Zaanstad werd afgelopen raceseizoen op glorieuze wijze kampioen in Dutch Formula Ford, nadat hij eerder in 2010 Europees kampioen karting was geworden. Dit seizoen rijdt Van Splunteren in de Dutch Renault Clio Cup bij het Rhesus racing-team.

Joey_v_Splunteren“Na mijn succesvolle jaar in de Formule Ford is het voor mij een grote uitdaging om mij te bewijzen in de Dutch Renault Clio Cup. Dit is al jarenlang een raceklasse waar de top erg breed is en er volop titelkandidaten zijn. Ik ben benieuwd of ik mij kan meten met het leger ervaren toppers dat in deze raceklasse rijdt”, aldus Joey van Splunteren.

Afgaande op de afgelopen twee seizoenen is de verwachting dat de Valvoline-coureur ook dit raceseizoen weer hoge ogen gaat gooien. De doelstelling van de jonge coureur voor dit seizoen is helder: meedoen voor de podiumplaatsen. “Ik heb een uitstekend gevoel bij mijn nieuwe team Rhesus racing. Ook de eerste testkilometers in de nieuwe Renault Clio zijn uitstekend verlopen. Vooral omdat het toch een hele overstap is van een achterwiel- naar een voorwielaangedreven auto. Ik heb er zin in. Het wordt weer volop genieten.”

Het autosportbedrijf Rhesus racing (Apeldoorn) biedt meerdere talentvolle coureurs onderdak, die zowel nationaal als internationaal in verschillende raceklassen actief zijn. Afgelopen seizoen boekte het team enkele podiumplaatsen in de Dutch GT4 en tijdens de GT4 Cup. Daarnaast leverde het succesvolle raceteam in 2011 de Benelux-kampioen van het Dutch Radical Championship en de kampioen van de PTC Cup met een Toyota Aygo. Verder heeft Rhesus racing veel ervaring in de Renault Clio Cup. Met Joey van Splunteren heeft het team een belangrijke troefkaart voor een nieuw kampioenschap in handen.

Het deelnemersveld van de Dutch Renault Clio Cup is zeer divers. Het startveld omvat ruim dertig auto’s. Spektakel gegarandeerd dus. Een groot aantal rijders is de Dutch Renault Clio Cup dit seizoen trouw gebleven, zoals regerend kampioen Sebastiaan Bleekemolen. Voor het komende seizoen zijn er een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd, wat de competitie in het kampioenschap nog groter zal maken. Om te beginnen gaat de Dutch Renault Clio Cup weer terug naar de vertrouwde Dunlop-banden.

Naast de banden is ook het raceformat aangepast. De afgelopen jaren werden er tijdens een evenement manches van 12 rondes of 40 minuten gereden. In 2012 worden dat twee races van 30 minuten per weekend. Uitzondering op deze regel is de geplande race op de Nürburgring Nordsleife. Daar staat een race van een uur op het programma. Verder is de ‘reversed grid’ dit seizoen geschrapt: de startopstelling voor de eerste race wordt nu bepaald aan de hand van de snelste kwalificatietijd, de opstelling voor de tweede race aan de hand van de tweede snelste kwalificatietijd van een rijder. Verder zijn er nog een aantal kleine wijzigingen. Zo mogen er geen banden meer worden gewisseld tijdens de kwalificatie en is radiocommunicatie nu toegestaan.

Joey van Splunteren: “Dankzij trouwe sponsors zoals Valvoline sta ik tijdens de Paasraces weer aan de startgrid. Ik ben daar heel dankbaar voor. Ik ga proberen dit vertrouwen in mij om te zetten in een fantastische sportieve prestatie. ”

Kalender Dutch Renault Clio Cup 2012
06–09 april Kruidvat Gillette Paasraces Zandvoort
18–20 mei Nürburgring 24hrs Nürburgring (D) (4 ronden Nordschleife)
06–08 juli Zolder Superprix Zolder (B)
13–15 juli Masters of Formula 3 Zandvoort
10–12 augustus DPP Festival Zandvoort
21–23 september Trophy of the Dunes Zandvoort
05–07 oktober Formido Finaleraces Zandvoort