Steeds meer Monroe Safety Experts

Er zijn nu 650 Monroe Safety Experts in Nederland. Zij hebben dankzij specialistische kennis en trainingen alle tools in handen om het schokdemperbewustzijn van klanten te verhogen en extra omzet te genereren.

Monroe_Safety_ExpertSteeds meer autobedrijven besluiten om Monroe Safety Expert te worden. Dat is niet zo vreemd: met een geringe investering wordt een maximaal resultaat geboekt. Dankzij de exclusieve technische kennis van Monroe kan het autobedrijf zich als technisch veiligheidsexpert profileren, waarmee het autobedrijf belangrijke voordelen geniet. Het autobedrijf onderscheidt zich duidelijk van de concurrentie. De Expertstatus straalt vertrouwen en kennis van zaken uit naar de klanten. Dit biedt ook mogelijkheden om extra klanten aan te trekken. Bovendien kan met de extra kennis die men via het programma krijgt de verkoop van schokdempers gestimuleerd worden.

schokdemper_monroeKennis delen

Uit de praktijk blijkt dat Monroe Safety Experts bewuster naar schokdempers kijken en daardoor hun omzet op dit terrein is gestegen. Een belangrijk pluspunt van het concept is het delen van kennis. Er is een groot, sluitend netwerk waarin technische informatie gedeeld wordt. Monroe stelt rechtstreeks technische informatie beschikbaar, via catalogis en online. Daarnaast geeft de schokdemperfabrikant ook belangrijke tips, bijvoorbeeld over hoe een schokdemper op de meest efficiënte manier vervangen wordt. Dit verschilt immers per automerk en model. Als Monroe een tip uit het netwerk ontvangt, wordt deze gedeeld met de andere Monroe Safety Experts in het netwerk.

Schokdemperspecialist

Als Monroe Safety Expert is een autobedrijf een duidelijk herkenbare specialist op het gebied van schokdempers. Een Safety Expert beschikt over alle tools om een klant duidelijk te maken wat schokdempers doen en wat de gevaren van versleten exemplaren zijn. De monteurs hebben kennis van zaken dankzij een goede training.

Schokdemperbewustzijn moet omhoog

Er zijn genoeg redenen om de klant op het belang van goede schokdempers te wijzen. Eén op de vier auto’s rijdt namelijk met minimaal één versleten schokdemper. Dit heeft grote gevolgen voor de verkeersveiligheid. Versleten schokdempers beïnvloeden de wegligging van auto, de kans op aquaplaning is groter en de remweg wordt aanzienlijk verlengd. Schokdempers die hun beste tijd gehad hebben, leiden tot extra slijtage van de banden en andere onderdelen, zoals stuur- en ophangingsdelen. Bovendien maken zij een autorit extra vermoeiend en minder comfortabel voor de inzittenden.
monroe_testbank