Valvoline Coolant AF Blue koelvloeistof

Uit de praktijk blijkt dat het gros van de autobedrijven te weinig aandacht besteedt aan het koelsysteem. Tijdens een beurt wordt het koelvloeistofpeil gecontroleerd en misschien de vorstbescherming, maar daar blijft het vaak bij. We staan er niet vaak bij  stil, maar het koelsysteem veroorzaakt bijna een kwart van alle pechgevallen…

valvoline_Coolant_AF_BlueUit de praktijk blijkt dat het gros van de autobedrijven te weinig aandacht besteedt aan het koelsysteem. Tijdens een beurt wordt het koelvloeistofpeil gecontroleerd en misschien de vorstbescherming, maar daar blijft het vaak bij. We staan er niet vaak bij  stil, maar het koelsysteem veroorzaakt bijna een kwart van alle pechgevallen. Regelmatig onderhoud en gebruik van het juiste koelmiddel is daarom noodzakelijk. Bovendien schrijven de meeste autofabrikanten een vaste verversingstermijn voor, meestal  elke twee of drie jaar. Vooral nu de winterperiode er is, maken veel autobedrijven zich op voor de traditionele winterinspecties. Remmen, banden en uitlaat worden nog eens goed bekeken. Zeker met de wintersportvakanties in het verschiet. Maar hoe staat  het eigenlijk met de conditie van de koelvloeistof? Wordt het juiste koelmiddel bijgevuld of vervangen? Gebruik van het juiste koelmiddel is niet alleen verstandig vanwege de noodzakelijke vorstbescherming, maar ook voor de bescherming van alle metalen  onderdelen van het koelsysteem. Daarnaast zorgt gebruik van het juiste koelmiddel voor een goede warmteafdracht. Goed gekoeld en op de juiste temperatuur levert een motor de beste prestaties.

Valvoline Coolant AF Blue de perfecte koelvloeistof

Valvoline levert voor elk specifiek automodel het juiste koelmiddel. Valvoline Coolant AF Blue is de blauw gekleurde G11- standaard koelvloeistof die Valvoline als vervanger voor de ‘BS6580’-producten (British Standard) gebruikt. De ‘BS6580’- producten zijn  inmiddels sterk verouderd en voldoen niet meer aan de eisen die gesteld worden aan koelvloeistof voor moderne motoren. Dit heeft Valvoline doen besluiten de ‘BS6580’-producten uit het programma te halen. De G11-standaard is een typeaanduiding die  oorspronkelijk door de VAG-groep is geïntroduceerd. Valvoline Coolant AF Blue wordt binnenkort geleverd in een nieuwe verpakking. De verpakking verandert van blauw naar zwart voor de kleinverpakkingen van 1 en 5 liter. De nieuwe 5 liter-verpakking beschikt nu ook over de nieuwe Valvoline-vorm met twee drukpunten, waardoor dozen met 5 liter-verpakkingen makkelijker en steviger gestapeld kunnen worden. Bovendien zit het handvat nu zo, dat de verpakking makkelijker schenkt.