Joey van splunteren kampioen Dutch Formula Ford

Joey van Splunteren is dit weekend tijdens Trophy of the Dunes de meer dan terechte kampioen geworden in de Dutch Formula Ford. Met één uitval en twee eerste plaatsen boekte de pas 19-jarige coureur uit Zaandijk alweer zijn zoveelste podiumplaats.

Joey_van_SplunterenDe titel leek hem voorafgaand aan het evenement bijna niet meer te ontgaan, maar toch zette de concurrentie alles op alles om zoveel mogelijk achterstand op Joey van Splunteren goed te maken. Een uitvalbeurt op zaterdag zorgde voor extra spanning voor Van Splunteren, maar de twee zeges op zondag bleken voldoende om de titel in het Dutch Formula Ford Championship veilig te stellen. Met een vierde, tweede en derde positie was het Michel Florie die als tweede in de eindstand werd genoteerd. Bas Schouten eindigde met een zege in de eerste race op de derde plaats in het eindklassement.

Vorig jaar werd Joey van Splunteren al Europees Kampioen karten. Begin dit jaar debuteerde Joey van Splunteren in de Dutch Formula Ford. Race na race eindigde hij op het podium, met maar liefst 7 zeges. Tijdens één van de grootste race events van Nederland, de Masters of Formule 3, liet Joey zelfs de ongeslagen internationals uit onder andere Engeland achter zich.

Met Joey als kampioen en Michel Florie en Bas Schouten op 2 en 3 is dit ook een geweldige prestatie voor het team Provily Racing van eigenaar Gerben Provily.

Hoofdsponsor Valvoline maakt van de maand september een speciale “Joey van Splunteren maand”. Op de website zal een huldebetoon komen aan Joey en op de social media van Valvoline komt onder andere een speciale actiemaand waar Valvoline prijzen gaat weggeven en unieke beelden en foto’s van zijn  races.